BAHATI PRIPADNIK ZLATNE MLADEŽI IZNAD ZAKONA Sina bogataša oslobodili optužbe za silovanje školarke jer pritom 'nije uživao'


Sudac u meksičkoj obalnoj državi Veracruz oslobodio je imućnog mladića koji je optužen za otmicu i seksualni napad na tinejdžerku, uz šokantno obrazloženje da počinitelj nije uživao u svojem činu.


Kako piše britanski Guardian, država Veracruz postala je simbol neuspjeha Meksika da jamči barem privid vladavine prava. Mladi silovatelj Diego Cruz (21) optužen je da je zajedno s još trojicom pripadnika bogataških obitelji oteo školsku kolegicu iz elitne privatne škole u trenutku kad je ona otišla s dočeka Nove godine 1. siječnja 2015.

Prema presudi suca Anuara Gonzáleza, Diego Cruz je optužen da je dirao dojke 17-godišnje žrtve i prodirao prstima u njenu vaginu, ali ga je sudac oslobodio optužbe za napad uz obrazloženje da mladac nije imao 
ako su je mladići, koje su na društvenim mrežama prozvali 'Los Porkys', silom ugurali u automobil jednog od napadača, sudac je presudio da ona ni u jednom trenutku nije bila "bespomoćna". Dvojica od trojice preostalih "porkyja" optuženi su za penetraciju.
Cruz je nakon napada pobjegao u Španjolsku, ali je zatim izručen Meksiku. Njegovo oslobađanje u ponedjeljak razbjesnilo je borce za ljudska prava i dobar dio javnosti. Presuda po kojoj seksualni odnos ne može biti seksualno zlostavljanje ako mladić nije uživao, izazvala je nevjericu. Budući da nije bilo zadovoljstva u tom činu, namjera je bila prouzročiti poniženje, logički zaključuju aktivisti.
Oslobađajuća presuda samo je pojačala postojeću lokalnu predodžbu da se u Meksiku pomoću novca i političkih veza može biti iznad zakona.
http://www.jutarnji.hr

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Mafini sa čokoladom

Kolač sa jagodama i čokoladom

Kremasti kolač