Katarina torta
Sastojci:
- 13 jaja
- 16 kašika oraha
- 22 kašike šećera
- 2 kašika kakaa
- 10 kašika brašna
- 1 štangla čokolade za kuvanje
- 2 kašika ulja
- 1 margarin
- 6 kašika šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
Priprema:
6 žumanaca izmešati sa 6 kašika šećera, 6 kašika mlevenih oraha, 2 kašike kakaa ,6 kašika brašna, istruganom štanglom čokolade.
6 žumanaca izmešati sa 6 kašika šećera, 6 kašika mlevenih oraha, 2 kašike kakaa ,6 kašika brašna, istruganom štanglom čokolade.
6 belanaca umutiti i dodati ovoj smesi. Tako ispeći 1 koru.
5 belanaca ulupati sa 10 kašika šećera, tome dodati 10 kašika seckanih oraha, 4 kašike brašna i 2 kašike ulja. Tako ispeći još jednu koru.
5 žumanaca i dva jaja umutiti sa 6 kašika šećera pa kuvati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti. Izmiksirati margarin sa 6 kašika prah šećera i to dodati ohladjenom filu. Isfilovati tortu sa ovim filom i okolo. Preliti čokoladnom ili mlečnom glazurom, ukrasiti šlag kremom od vanile i sastrane utisnuti seckane orahe.
5 belanaca ulupati sa 10 kašika šećera, tome dodati 10 kašika seckanih oraha, 4 kašike brašna i 2 kašike ulja. Tako ispeći još jednu koru.
5 žumanaca i dva jaja umutiti sa 6 kašika šećera pa kuvati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti. Izmiksirati margarin sa 6 kašika prah šećera i to dodati ohladjenom filu. Isfilovati tortu sa ovim filom i okolo. Preliti čokoladnom ili mlečnom glazurom, ukrasiti šlag kremom od vanile i sastrane utisnuti seckane orahe.
Katarina tortu ostaviti da se ohladi u frižideru pa poslužiti.
https://brzikolaci.com/
Primjedbe
Objavi komentar