Tomić u Stejt departmentu o izazovima za srpsku zajednicu


Tomić je Gudmanu objasnio kako je napravljen "Naš plan", navodeći da prvi put nakon 17 godina Srbi znaju šta hoće i šta im treba kako bi njihov život bio na nivou života u drugim delovima Evrope.

- Naš jedini interes jeste opstanak kao i povratak koji će biti realniji ukoliko se implementiraju projekti "Našeg plana" - kazao je Tomić.
Govoreći o glavnim izazovima za srpsku zajednicu, Tomić je Gudmanu rekao da su Srbi uvek bili faktor stabilnosti i spremni na razgovor i dogovor.
Istakao je da jedostrani potezi Prištine, poput Zakona o Trepči i oduzimanja srpske imovine, stvaraju dodatne probleme i produbljuju političku krizu, zbog čega su, navodi, za Srbe neprihvatljivi.
Apsolutno je, kaže Tomić, neprihvatljivo neprimenjivanje koalicionog sporazuma koji se tiče formiranja Zajednice srpskih opština na koji čekamo već dve godine i ističe da ZSO mora biti primenjena na način na koji je dogovorena kako bi rešila probleme ljudi na adekvatan način.
- Ukoliko bude obesmišljena i svedena na nivo nevladine organizacije bez ikakvih ovlašćenja nećemo videti poboljšanje kvaliteta života na terenu - rekao je Tomić.
Dodao je da je povratak Srba u institucije pokazatelj konstruktivnog pristupa problemima sa kojima želimo i moramo da se suočimo kako bi naši mandati služili svrsi odnosno poboljšanju života ljudi.

http://www.blic.rs

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Mafini sa čokoladom

Kolač sa jagodama i čokoladom

Kremasti kolač