ZOVU JE KRALJICOM LJEKOVITIH BILJAKA: Posjeduje nevjerovatna ljekovita svojstva

aloaverabiljka

Ova nevjerovatna biljka ima toliko ljekovitih svojstava da nijedna druga ne može ni da joj priđe. Saznajte šta sve liječi

Aloa vera poznata kao eliksir mladosti i kraljica ljekovitih biljaka, zbog svojih nevjerovatnih ljekovitih svojstava.

To je biljka slična kaktusu, visine oko 60 cm, s debelim, mesnatim listovima, koja je radi svog opstanka razvila bogat sadržaj vitamina, aminokiselina, enzima i minerala.
U svijetu je poznato preko 250 vrsta aloje vere, a četiri od njih imaju ljekovita svojstva. Prirodno raste samo u područjima s toplom i vlažnom klimom.
Aloja vera sadrži preko 240 aktivnih sastojaka, a među njima su – vitamini A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C i E, folna kiselina, magnezijum, cink, mangan, kalijum i gvožđe.

Takođe ima protivupalno, antibakterijsko, antivirusno i laksativno djelovanje.

Koristi se u obliku soka, čaja ili u obliku raznih krema za lokalnu primjenu. Ona takođe neutrališe povišenu želudačnu kiselinu, normalizuje pH stolice, poboljšava rad jetre, jača srčani mišić, ublažava simptome astme i alergija, prenosi telegraf.rs.
Odlično vlaži i podmlađuje kožu i ubrzava zacjeljivanje rana. Izvanredna je za suhu, osjetljivu i oštećenu kožu, a ublažava i otklanja i staračke pjege po rukama
http://www.prirodnilijek.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Mafini sa čokoladom

Kolač sa jagodama i čokoladom

Kremasti kolač