DUNAVSKI VALOVI
Dunavski valovi su jedan od onih kolača koji nakon što se prvi puta naprave, često nađu mjesto na našoj slatkoj trpezi. Ako očekujete veće društvo, a niste planirali praviti tortu, ovo je kolač koji će sigurno zadovoljiti i ukusom, i količinom. Dovoljno je da kažem da su Dunavski valovi jako fini spoj čokolade i višanja, i svi će znati koliko je kolač ukusan. Meni se osobno veoma sviđa kombinacija dvije boje biskvita, koji potiskivanjem višanja postaju valoviti. Bez obzira što nije sezona višanja, dobra stvar je što će nam za ovaj recept poslužiti kompot od višanja. Dunavski valovi su kolač koji mnoge domaćice interesira, pa sam se odlučila snimiti i video recept, tako da svakako pogledajte korak po korak kako i sami da ga izradite.
SASTOJCI:
- KREMA:
- 1 puding od vanilije
- 100 gr šećera
- 1 puna žlica gustina
- 700 ml mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 250 gr margarina
- BISKVIT:
- 250 gr margarina
- 200 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 5 jaja
- 370 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakao praha
- 1 žlica mlijeka
- OSTALO:
- 2 teglice višanja
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
http://www.kolaci.biz
Primjedbe
Objavi komentar