Čoko moko torta

coko moko torta
Kore:
  • 7 – 8 jaja ( zavisi koliko su krupna )
  • 10 kašika šećera
  • 6 kašika ulja
  • 6 kašika mleka
  • 4 kašike kakaoa
  • 4 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo ( 10 gr )
  • Za preliv:
  • 500 ml čokoladnog mleka
Fil:
  • 700 gr kisele pavlake
  • 300 gr mlevenog  plazma keksa ( ako nemate može i bilo koji drugi )
  • 150 gr šećera u prahu
  • 500 gr šlaga
  • 500 ml kisele vode
Priprema:
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca i umutiti.
Dodati ulje u mlazu, kao i mleko uz mučenje.
Na kraju dodati kakao, brašno i prašak za pecivo i sjediniti žicama od miksera, promešati samo.
Istresti sve u obložen pleh prečnika 26 cm ili 20 x 30 cm .
Staviti da se peče 20 – 25 minuta zavisno do rerne.
Ako niste sigurni bocnite čačkalicom i ako izadje suva gotovo je.
Prekrote krpom da se kora prohladi pa izvadite, skinite papir i ostavite da se skroz ohladi.
Ulupati šlag sa kiselom vodom.
Ulupati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodati mleveni plazma keks.
Promešati pa dodati 4 kašike prethodno umućenog šlaga  i promešati. Ako je gusto dodati još dve kašike šlaga. To može da vam varira  zbog suvoće keksa.
Ohladjenu koru preseći vodoravno na tri tanje korice.
Ja obložim kesom okrugli pleh i stavim prvu koru, dobro porskam čokoladnim mlekom i kad upije namažem sa filom, pa šlagom, opet kora, isprskam čokoladnim mlekom pa fil od plazma keksa pa šlag i odgore zadnja kora i opet prelivanje sa čokoladnim mlekom.
Ostane malo fila i šlaga i to ostavite u frižider, a tortu staviti u zamrzivač 3h
Izvaditi tortu pa okrenuti na tacnu i opet okrenuti, znači duplo okrenem da bi mi dole bio opet fil od plazma keksa.
Na ovaj način izbegavate mučenje oko mazanja kore i da svake strane bude jednako. Na ovaj način je to mnogo lakše a kesu svi imamo i samo je skinemo  sa dobro ohladjene torte.
Premažemo tortu sa ostatkom fila i šlaga. Posle ta tri 3h torta već može da se jede.
https://brzikolaci.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Mafini sa čokoladom

Kolač sa jagodama i čokoladom

Kremasti kolač