Moćni i zdravi ekstrakt lista masline

listmasline

O maslinama i maslinovom ulju smo pisali u više navrata i svjesni smo koliko su zdravi i važni za naš organizam. Ali, čini se da je ekstrakt lista masline pobjednik u ovoj porodici.

Ovaj ekstrakt je posebno važan jer ima antiviralna i antibakterijska svojstva i koriste ga u liječenju mnogih bolesti. Čak su neka istraživanja pokazala da je ekstrakt lista masline efektivan i u tretmanima protiv HIV infekcija i drugih virusnih oboljenja.
Protivupalno djeluje jer sadrži flavonoide, koji, inače, biljkama daju i žive boje. Korišćenjem ovog ekstrakta smanjujete upale, pa tako i simptome artritisa, bolova, srčanih problema, … Ako redovno koristite ekstrakt dugoročno poboljšavate imunitet i lakše ćete se izboriti sa prehladama i virusima. Dokazano je, takođe, da ako koristite ovaj proizvod brže ćete se oporaviti od mnogih bolesti.

Srce i krvni sudovi

Ekstrakt lista masline može vam pomoći da snizite holesterol i krvni pritisak, pa tako i smanjite rizik od srčanog udara. Uz to djeluje preventivno kada je u pitanju reumatski i osteo artritis.

Radijacija i rak

Zanimljivo je da vas ovaj ekstrakt može jednim dijelom zaštititi od štetnih uticaja x-zračenja (rendgena), ako ga uzimate prije i poslije tretmana. Zaključeno je da ovaj ekstrakt može da vas zaštiti i kada je u pitanju “pasivno pušenje”, UV radijacija od sunca, … Dobro ga je uzimati i prilikom zračenja, kada su u pitanju oboljeli od raka, jer je ekstrakt lista masline poznat kao dobar borac protiv širenja slobodnih radikala u organizmu.

Ostale dobrobiti

Korišćenjem ovog ekstrakta možete brže izbaciti toksine iz organizma, poboljšati probavu i sprječiti infekcije probavnog trakta.
A kako ima antivirusna dejstva možete ga koristi i protiv herpesa, kandide i gljivičnih oboljenja.
Ekstrakt možete uzimati i preventivno. Zanimljivo je da on “deaktivira” patogene (organizme koji izazivaju bolesti), a da ne narušava, ne šteti dobrim crevnim bakterijama. Zato je dobra alternativa mnogim antibioticima
http://www.prirodnilijek.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Mafini sa čokoladom

Kolač sa jagodama i čokoladom

Kremasti kolač