Kafa pomaže u prevenciji multiple skleroze

kafa

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da osobe koje svakodnevno ispijaju nekoliko šalica kafe, imaju manji rizik od nastanka multiple skleroze.

U istraživanju je sudjelovalo 5 600 osoba. One su ispunjavale upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim životnim navikama, uključujući navike vježbanja, prehrambene navike i učestalost ispijanja kafe. Znanstvenici su potom pomoću snimki mozga i kralježnice procjenjivali rizik od nastanka multiple skleroze.

Rezultati su pokazali da osobe koje svakodnevno ispijaju 4 do 6 šalica kafe, imaju za 33% manji rizik od nastanka multiple skleroze. Također su ustanovili da redovita konzumacija kafe može ublažiti simptome multiple skleroze, kao što su slabost, utrnulost, problemi s održavanjem ravnoteže i vidom.
“To ne znači da ne trebate biti umjereni s konzumacijom kafe”, izjavila je voditeljica istraživanja dr. Ellen Mowry i dodala kako su “prethodna istraživanja već pokazala da umjerena konzumacija kafe ima pozitivno djelovanje na cjelokupno zdravlje mozga.”
www.prirodnilijek.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Mafini sa čokoladom

Kolač sa jagodama i čokoladom

Kremasti kolač