DOMAĆI MED OD BUNDEVE: Prirodni melem za jetru, lijek za holesterol i čudo za imunitet

medodtikve

Možda nikada niste čuli za med od bundeve, ali ova ukusna namirnica toliko je zdrava za organizam da ćete je vjerojatno jesti svaki dan.

Zbog velikog sadržaja vitamina i karotena, ovaj med ojačava imunitet.
Zahvaljujući svom blago laksativnom i diuretskom djelovanju, odličan je izbor kod problema hroničnog zatvora i različitih oboljenja debelog crijeva.
Spisak njegovih pozitivnih djelovanja po organizam tu se ne završava
Posebno je djelotvoran kod izlučivanja žuči i problema s jetrom i bubrezima, a dobar je izbor i za osobe s povišenim holesterolom.
Smatra se i prirodnim lijekom za mokraćne puteve.

Kako napraviti med od bundeve?

Izrežite vrhove zrele bundeve i uklonite sjemenke i vlakna.
U rupu koju ste izdubili sipajte med ili smeđi šećer i poklopite odrezanim vrhom bundeve.
Ostavite deset dana na hladnom mjestu.
U tom razdoblju, šećer u bundevi će se otopiti.
Najbolje bi bilo da med čuvate u frižideru u čistoj staklenoj tegli s poklopcem najduže mjesec dana.
Kako bi ga sačuvali duže, možete ga prokuhati dok se ne zgusne, ali u tom slučaju se izgubi dio korisnih sastojaka.
Možete ga jesti kao poslasticu, dvije do tri žlice dnevno ili s njim zasladiti čaj
http://www.prirodnilijek.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Mafini sa čokoladom

Kolač sa jagodama i čokoladom

Kremasti kolač