DOZNAJEMO: Sjemenke bundeve “ubijaju” mnoge bolesti

sjemenketikve

Sjemenke bundeve se bore protiv mnogih bolesti. Pročitajte malo više na tu temu i saznajte kada vam one mogu pomoći.

Jedan od najvećih darova prirode upravo su sjemenke bundeve. One, kao i orašasti plodovi, neizostavan su dio zdrave i uravnotežene prehrane, i to iz mnogo razloga. Sjemenke bundeve sadrže velike količine esencijalnih minerala kao što su bakar, mangan, kalcij, kalij, željezo, magnezij, cink i selen.
Ta namirnica ima moć mijenjanja procesa koji se događaju u tijelu, jer sadrži biljne spojeve poput fitosterola i raznih drugih antioksidansa koji smanjuju razinu kolesterola u krvi, osnažuju imunitet te čak smanjuju rizik od određenih vrsta raka.
Prekrasna narančasta boja bundeva je takva zbog toga što sadrži beta-karoten, tvar koja je snažan imunološki stimulator kojom se aktivira rad imunološkog sustava. Studije pokazuju da beta-karoten daje snagu našem tijelu da se bori protiv raka. Također sprječava oštećenje DNA i pomaže enzimima da uklone štetne tvari koje su odgovorne za nastanak raka
Sjemenke bundeve su u mnogim zemljama tradicionalni lijek za rak prostate. Tvari koje sadrži, fitostoreli, cink i esencijalne masne kiseline, uspješno se bore protiv te teške bolesti.
Dijabetes je jedan od najbrže rastućih zdravstvenih problema u svijetu. I kod njega sjemenke bundeve ima naročite koristi .Naime, one sadrže velike količine kiselina koje sprječavaju dijabetes.
Uz to, budući da su odličan izvor cinka, vitamina A, E i beta-karotena, sjemenke bundeve dokazano poboljšavaju vid. Američki stručnjaci su otkrili da su oštećenja vida često povezana s nedostatkom cinka, a takav nedostatak može dovesti do infekcije u bilo kojem dijelu tijela, uključujući oči. Uz vitamin A cink je najvažniji za zdravlje naših organa vida.
http://www.prirodnilijek.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Mafini sa čokoladom

Kolač sa jagodama i čokoladom

Kremasti kolač